USAENGLANDAMERIKA

hello!
Nu sitter jag här igen fast denna dag känns lite som att man får sitta inne. Det blåser och det är inte alls lika skönt ute som igår t.ex! menmen. Jag gick ju på stan förut med Ida. Hittade väl lite skit men köpte inget! tänkte köpa en aprikos klänning på Lindex men det blev inget med det för jag orkade inte! det ända jag längtade efter just då var en dunk med vatten... iaf så gick vi till gottet sen och fikade. där vi hade grymmt kul åt idas ''land'' kunkspaer! haha. känndes som jag var en liten lärare där... men men man lär sig något nytt varje dag eller hur? Cyklade hem sen och nyss smällde jag i mig en halv fiskgratäng.. tyckte inte den var så jätte god , det finns ju godare mat om man säger så! men det kanske berodde på att mamma inte hade lagat den :P
Nu ska jag kolla in TV4.se och se om man kan kolla på en serie som jag missade igår.! isf ska jag se den nu:)
hare gött!

- visste ni förretsen att england och usa inte är samma land? det visste inte Ida!
haha du är för goo du ;)


Ajda

fiskgratäng

allt och lite till.

Jag hann visst blogga lite innan jag ska möta upp ida :)
Kan ju börja med att berätta om min goda frukost som jag gjorde till mig idag. Jag la nämligen ner lite extra tid på den så att den blev extra god! tog en bild på den så ni kan få se och tycka vad ni vill om den!


Har oxså upptäckt att den nästan inte finns något på TV på morgonen. Men när jag zappade runt bland alla kanaler fann jag att MTV visade top 10 och den brukar allttid vara lite roligt ! så jag kollade på det ett tag och rätt som det var började dom visa Britney Spears gammla goda låt- opps, i did't again! och gissa om jag blev glad? ! :P hon var så söt på den gammla goda tiden då hon hade långt brunt hår och röd rymdoverall på sig! men man kan ju lugnt säga att hon är en rätt bra förebild. (enligt mej) vilken comeback hon har gjort från allt som varit som ett helvet för henne! nu är hon ju superkändis igen!


Nehe! nu ska jag dra mig! Tog en bild innan ja stack så ni får se hur jag ser ut idag*

Tunika från HM.

:)

Godmorgon!
Hinner inte med ett långt inlägg just nu. Ska fixa till mej sen ska jag ner på stan med ida :) det ska bli nice.
Men jag bloggar senare ;)

gött

Mätt och belåten sitter jag nu här! (igen)..
käkade nyss upp en tallrik med jordgubbar och är faktiskt sugen på att gå ner och hämta resten... mums..
efter jordgubbskalaset blev jag väldigt rastlös! så jag tog med min bok och en stol och gick ut och satte mej i kvällsolen. Drt var så skönt :) och speciellt om man läser en sådan spännande bok som jag läser ''brevännen''.
Ikväll är det mycket bra på TV dessutom så det blir än innekväll även idag. får se vad det blir härnäst.
Just det 40-year old virgin börjar nu på 3:an den måste ses ;)
PussPuss


Jordgubbar

Nu har jag suttit här i mer än en timme, det börjar kännas lite ångestfyllt! jag menar en sådanhär dag ska man ju vara ute och inte sitta inne! men nu ska jag ta tag i mitt liv och göra det lite sommrigare. Jag ska nämligen äta jordgubbar,socker, mjölk! det är mumma det på en sådanhär härlig dag! självklart äter jag det ute me ;)


hej sommar!

jordgubbedags

Utomlands?

I detta hus pågår det nu förfullt letande efter resor någonstans utomlands..
Först ville jag inte åka någonstans i år för jag kände mig lite rädd för att flyget skulle störta! haha, vilka fasoner!
Fast nu har jag ångrat mig tror jag. Så nu kanske det blir en restresa någonstans nästa vecka! det kan ju bli helt underbart att komma någonstans. Och det braiga om vi nu åker nästa vecka är att det inte ska bli så bra här i sverige då!
Nu vill man ju inte åka lixsom för nu är det ju så fint här.
Men ett måste om man ska åka nånstans är ju helt klart POOL! kan inte klara mig uten en sådan. Jag hatar att bada i havet. det är så salt! konstigt ! man kan ju inte simma under vattnet heller och det vill ja haha. :P
Men mer om detta återkommer ja me. Om det blir nån resa vill säga!
*



Jobbig Jobbdag!

hej i värmen!
Denna dagen har varit så jävla jobbig rent ut sagt! haha
Började med att åka ut till stallet och bärja tvätta ur Zucys och Zandras boxar.. och fy fan! det var skit upp på väggarna och det tog ca 4 timmar att få dom rena! ja, dom blev ju inte helt rena! men det godkänndes iaf ! pengar fick jag inte idag men ska hämta det på fedag :) Fick ju iaf belöning för det! men vet om man kan säga att det var värt det! fast jag tror det.
Resten av veckan händer det inget inplanerat! men jag jittra väl på nåt. Har fått foton av Elina nu föresten som hon tog på revvan o mig. Dom var fiina:)
Ni kan ju höra av er om ni vill ha nåt med mej att göra i veckan!

Jobba!

whooow!
Har fått ett litet jobb nu för en dag, haha men det är alltid nåt och alltid lite money! ;)
Camilla (ridskolaechef i stallet) ringde nyss och frågade om jag ville tjäna lite pengar! Och det är klart man vill ;)
Så imon förimidda ska jag skura hennes två hästars boxar rena och snygga! det kommer ta typ 3 timmar och jag kommer få pengar för't så det är ju bra ;)

Pizza

Go'Kväll!
Kom just hem från mormor, vi åkte dit med pizza förut och mummsade i oss det ! det var såå gott.
Fixade inte till mig något speciellt jag menar det var ju bara mormor och morfar som såg :p men en liten bilden fick ni iaf.
Ikväll blir det att ta det lugnt och kanske kolla in nån film. Mamma kom hem med JUNO förut som hon hade fått med amelia tidningen. Har sett filmen innan och tycker den är ganska bra :) så det kan hända att den åker in i DVD.
 Love/R




Lotus o ja

dresscode


Outfit for tonight

Stek(t) korv!

Hej hopp! sommaren*
Nyss hemkommen från hätte, har solat hela förmiddan där. Men inte badat! glömsk och blondin som man är glömde ju underdelen :O men va det har man ju lärt sig av nåt! Kom hem och åt tre korvar det var gött! Nu ska jag snart gå ut i solen igen och lägga mig och läsa en bok!
Inatt sov julle här vi hade det mysiigt, vad annars? Ikväll vet jag inte vad som händer. Men det skulle ju vara tråkigt att vara inne hela kvällen! jag får väl höra med nån om man kanske kan hitta på nåt? :)  Det vore ju trevligt.
Nehe nu ska jag gå ut i solen ;) vi hörs*

love ronja

Semester känsla!

GoKväll!
Nyss hem kommen från Torpön. För er som inte varit där er härlig sommarkväll! åk dit det är helt underbart, med god mat och med en glassi handen ser man båtarna susa förbi i vattnet bara några meter bort! det känndes verkligen som jag var på semester.. jag fick drömma mig bort lite!* btw! åt jag en taco tallrik och åt en god glass med smakerna choklad och hallon! mummms. Lite bilder blev det ju oxså! så här kommer dom!



Körde på mittbena idag :P

Dresslook:
blus- ellos
shorts-JC
Leggings- JC
Skor- syrrans

Torpön


ha en bra kväll ;)

Gött

Nu ska jag ta mej en dusch och fräscha till mig, känns som jag inte duschat på en vecka typ men det har jag, jag lovar! ;D Sen blir det Torpön med mamma och pappa ska käka där ute idag, möjsiigt!
Ikväll kommer oxså julle hit , har saknat dej massa gumms <3 det blir film mys.
Pyss

Nytt i garderoben

Hello*
fick lite nya kläder av min snälla mamma idag.
Vi var ju bara tvunga att springa in på JC innan det stängde för dom hade sån rea där. Hittade lite blandannat ett par jeans shorts och ett par vita spetsleggings, och dom fick jag även :) tack mommsi.


Rummet

Sa ju att det skulle komma ut bilder på rummet såhär kommer dom!


Garderoben

Litet skrivbord inne i garderoben

Garderoben

Rummet, inte riktigt klart än.

Stugan

godmorgon eller hej förmidda!
Har kommit hem från stugan för ca. en timme typ. Åkte ut dit igrå och kom hem idag! Tog med mej johanna ut och nu har vi varit med varandra i en hel vecka! men vi har inte tröttnat en på varann :P iaf så badade vi och spelade en hel del kort.
Somnade ganska tidigt men det var skönt :) Hag hade visst pratat i sömnen och skrikigt Danne flera gånger! haha typ- nej sluta danne! xD undra vrf?
Idag händer det inte så mycket men skulle vilja hitta på nåt kanske. aja, vi får se!
Här kommer lite bilder från stugan oxså :


Redo för myggen

johanna i en näverhatt!

stugan

innan vi slaggade

vila i frid

Det finns väl ingen som missat att Micheael Jackson har lämnat oss!
Jag har väl inte haft honom som nån förebild egentligen men lite ledsen i ögat blir man jue!!
Jag vet inte om jag tyckte han var så bra förebild heller! han var iaf mkt sötare innan alla operationer...
Som ni alla nog vet dog han ju av en hjärtattack! och det kan ju kanske bero på alla hans sjukdomar han haft innan! det tar väl på hjärtat och så där! han var ju ganska ung med väldigt sliten!
don't forget that you are a legend!


Nytt rum

Godmorgon på er!
Sitter hos johanna nu, snart redo för hemfärd. Har precis tvättat hennes hår. Kände mig som jag jobbade på ett ålderdomshem xD men snart ska vi som sagt åka hem till mitt hem ;) där ska vi börja packa in lite saker i mitt nya rum så jag snart kan flytta in;) typ kläder oså... kommer nog bilder snart på mitt ''nya'' rum (syrrans gammla). Gårdagen igrå var bra kom till johanna på kvällen då gick vi ut på stan och det var 40-åriga ''gubbar'' som flörtatde med oss.. haha sen gick vi in och satte oss vid datorn igen! somnade typ vid 3 sen.
Ikväll blir det kanske julles riduppvisning i grankärr eller stugan. har inte bestämt mig än!!
Ha´en bra dag! *

RONJA

Alla dessa bloggar

Jag läser ju inte bara min egen blogg om dagarna utan jag fäljer ju givetvis andras bloggar oxså så som:
Kissie
Paulina
Dessie
Kenza
Stina-Lee
BlondinBella

och jag vill bara börja med att skriva att dessa bloggar kan man inte bara sluta med att läsa! man blir lixsom helt beroende! och det är synd för allt som skrivs på deras bloggar är ju inte så bra...
Men man får sej iaf ett förnöjt skratt ibland!
Men om man läser två kompisars bloggar fattar man att detta bloggandet tar på deras vänskap!
Just nu är Paulina och Dessie jätte osams, pga deras bloggar! pga att dom skriver massa fula saker om varandra! så som hur falska de är och att den ena bara härmar den andra och den andra ser ut som en planka... Och allt detta bråk pga av en liten blogg? :O jag tycker att dom kanske kan hålla lite för sig själva i sitt privatliv!!! så var försiktiga med allt ni skriver på era bloggar, det kan få konsekvenser! se bara på deras bloggar!....
Stina-Lees blogg däremot gillar jag jätte mycket, hon verkar vara en toppentjej och det är så intressant att läsa hennes blogg i och med att hon är gravid och så ung. Den är verkligen intressant :)
Likaså BlondinBellas, den kan väl vara lite överdriven ibland men för det mesta helt Ok :)

Jag vill sammanfatta detta inlägget som att man ska vara försiktig med bloggandet för det kan förstöra sitt liv och inte minst sin vänskap!

Hätte

Hej got folk :)
Förmiddan idag var almänt slapp. satt vid datorn lite och smörjde in mej med Nivea Body emellanåt när det brännde till på kroppen! Kring ett snåret tog jag min cykel och cyklade ut till Hätte där jag skulle möta upp Johanna,Simon och Daniel. Och det var fan så jobbigt! med motvind så man nästan inte kom fram...
Men tillslut kom jag fram och då började vi sola lite och vi hade även lite annat sällskap av många snälla killar :)
Efter någon timme hoppade jag i vattent och det var fan så kallt det med! och stora vågor! men jag var i 3 ggr iaf! Och tillslut fick jag i Simon me genom att hålla fast i honom när han puttade ner mig :P Efter några timmar började vi frysa så jag tog på mej kläderna och virade in mig i dom våta handukarna, och myste lite med älskliingen! <3
Vid 5 åkte jag hem, som tur var kom pappa och hämtade mig. :)
Ikväll drar jag till johanna och sover där tills imon! <3 vem vet det kanske blir hätte imon me?
Puss


Steekarna

Snyggingen själv ;)
Johanna

Mitt sälskap på fotbollen igår


Daniel

johanna

Fotboll och bad

Har kommit hem från bredstorp nu där jag var tillsammans med johanna och daniel. Det var väldigt trevligt ! Matchen var väldigt tråkig men vad kan det bero på ?- jo kanske, att älsklingen satt på bänken i början.....
Dom förlorade oxså! men det var ju andra laget så att, vad kan man förvänta sig?
Imon blir det Hätte med mina kompisar! Där inräknas Téa, Johanna, Daniel, Simon :) det blir nog mycket trevligt och roligt :)
Ikväll är jag sugen på en film men mest är jag sugen på att bada i hätte, thihi men det får bli imon ;)

Solarium

Håll koll på dina födelsemärken Hudcancer ökar snabbt i Sverige. Varje år får nästan 2 000 människor diagnosen Malignt melanon. Tumören uppstår i hudens pigmentproducerande celler och börjar ofta i ett födelsemärke. Var därför uppmärksam på förändringar i dina födelsemärken. Statens strålskyddsinstitut rekommenderar att du kontaktar läkare om någon av följande förändringar uppstår:   - Färgen varierar i brunt och svart. - Färgen flyter ut i omgivande hud. - Plötslig ökning av storleken. - Konturen blir oregelbunden. - Tidigare flack förändring blir upphöjd. - Ytan blir sårig eller lättblödande. - Omgivande hud blir rodnad eller svullen. - Klåda, ömhet eller smärta uppträder.


Fel att grunda i solarium En vanlig missuppfattning är att det är bra att förbereda sig för semestern eller en utlandsresa genom att "grunda" med solarium först. - Man löper stor risk att bränna sig ändå, eftersom man inte har fått samma solskydd som den vanliga solen ger, säger Margareta Frohm Nilsson.   Solarium har nämligen en mycket låg dos av UVB-strålning, den typ av strålning som gör huden tjockare. Solariebrännan är en helt annan solbränna, som inte har samma kvalitet som den naturliga som vi får utomhus. Överhuden får inte den förtjockning som riktig sol ger och som behövs för att skydda mot brännskador. Det finns också en annan risk med att grunda i solarium innan semestern. Eftersom huden ändå får en brun färg från solariet, syns inte den rodnad som kan varna för brännskador. Därför riskerar man att bränna sig mer om man har grundat med solarium än om man inte har det.


Därför väljer jag bort solarium:
pga denna fakta och all annan fakta.
pga min klaustrofobi
( fobi för trånga utrymmen)

Sol igen

Hej :)
Ännu en till dag i solen och i hettan.
Började min dag med att hjälpa syrran att rensa lite i hennes garderob och packe ner hennes kläder, för hon ska ju flytta snart! mahaa, snart är hennes rum mitt ;) Sedan for jag iväg till Téa och vi cyklade sedan iväg till dämpan. Med lilla Kenzo i cykelkorgen. När vi kom fram dit solade vi mest och Téa badade lite jag doppade mej typ 2 ggr men det känns ju kanske inte så lockande att bada där? ! Men lite sol fick jag iaf på mej. Cyklade hem sen och då chillade vi lite bara. Man blir så himla trött efer en dag i solen. Det tar verkligen på krafterna!
Ikväll ska jag nog på fotboll om johanna hänger med, vilket jag hoppas på! Det är P-95 eller 94 som spelar. håller ingen ordning dom är ju så blandande! Och då får jag ju lite mer sol på mig igen ;) gööt för mej!

kenzo

Téa

Téa Ronja

Bränd eller?

Men fan vad kul att det bränner som fan på mina ben?
mm, kul?

Luktar jag bränt? luktar jag bränt?- citat från elins inte kompis! xD
Svenskar är födda vita och vi ska förbli vita

Bilder från stugan


Johanna mellan bryggan och vattnet

jesus kunde iaf!

Lotus
Sol vind och vatten

Varmt

Idag vaknade jag upp i tältet i stugan och i skogen och bredvid mej låg johanna. Vi gick upp och åt en god frukost i solen sen slängde vi oss i plurret och det var så våran dag såg ut det varierade mellan bad/sol/kortpel/fotokortefter en stund kom lisa och hennes kömpisar så då umgåsade vi lite med dom oxså :) sen var det dags för lunch, och tror du inte min söta mormor åkt till sibylla i boxholm och köpt goa hamburgare och pommes.. gu jag älskar henne :) så de smällde vi i oss. och sen vart vi mätte. Efter maten blev det lite mer bad oså, sen hemresa.
Med en kort mellanladdning hemma och lite mat (igen) kommer bli fet snart! sen upp till bredstorp syrran spelade och så kollade vi lite på simmes träning me ;) och så var vi rädda gör några utlänningar som kollade in oss typ 40+ som kom med en lastbil... xD usch usch, nu är jag hemma och är ganska trött. Så jag pallade inte med att se på Morden i Midsommer får bli imon. :)
Snart kommer lite bilder från stugan me :)

Godnatt pusshej <3

Stugan

Ojoj, får ju dåligt samvete för att jag inte uppdatera... ifs vet jag att ingen läser bloggen mer än jag typ,så vad gör det engentligen?
Igår var jag iaf och gjorde nytt pass det gick på typ 3 sek, mycket mordänare än förr i tiden. Då fick man ju gå in i nåt rum och ta massa kort. nu tog man ett kort i korridoren och sen var det klart typ :P skiiit smidigt. så efter det åkte vi ner till Eksjö stad där jag kpte ett linne. ( tack mamma) sen fikade vi lite och sen åkte vi hem!
Efter hemresan och efter lite mat i magen åkte vi ut till stugan i boxholm (typ). Fick även med mej johanna ut dit. :)
vi hade otroligt mysigt och roligt tsm och på kvällen drog vi in i mitt lilla tält som jag hade med mej och där inne blev det minstsagt minnen för livet! och utanför i gräset oxså..... haha. mer om det avlöjar jag inte ! :P nyfiken?
somnade vid halv 2-2 för all ljud i naturen uppehöll mej. Fast det är ganska härligt och lyssna på rådjuren som skriker och springer i skogen och på fågeln som skriker på sin mamma.
Men tillsut kunde även jag somna...

Sommar och sol

Äntligen ser man att sommaren har kommit! solen skiner och det är uppåt 25 grader bara på morgonen! * det är så underbart. Vaknade av att solen sken in i mitt rum och nu funderar jag på att gå ut på ballen och sätta mej där, men det blir nog aldirg till skott! tyvärr... Idag händer det annars inte så mycket. Ska åka till Eksjö i eftermiddag med mamma och syster :) för att ta nytt Pass. Man kan ju alltid hoppas på nån resa när morsan säger att man ska ta nytt pass. Sen blir vi la kvar i Eksjö ett tag och fikar och kollar i lite affäere. Men vad jag minns finns det inte så många roliga affärer där?
aja, vi får se!
ha en skön dag! och njut av solen medans den varar *

Blandat


outift

student 2014

Blondt eller brunt?

Midsommar

Idag är det en sådanhär vilodag som man har några gånger om året bara. Somnade vid halv 4 imorse om man säger så och vaknade vid 11 typ och åt frukost vid halv 1. Sen gar dagen bara rullat på och nu är klockan 18.00 :O tänkte ta en pormenad förut men tittade ut och regnet bara öste ner, inte så kul... jag skulle hälldre vilja va i USA som har stekande sol nu för jag har fått upplysnigar av min syster som är i OC nu. ! * ooo vill dit....
Gårdagen var rolig och trevlig med mina två tjejor. Dom kom till mej vid 6 typ då åt vi och dansade lite sen sjöng vi lite singstar sen bestämde vi oss för att gå ut och mysa på studsmattan med filtar och massa prat! det var mysigt men framåt halv 1 blev det för kallt så då gick vi in igen. Då la vi oss i sängen och så snackade jag och julle till halv kvart över 3 typ. Och under den tiden han johanna sova lite och så . så det måste vart skönt för henne ;) mindre skönt för oss för när  vi beslöt oss för att sova hade solen gått upp igen så det var ju ljust i rummet...
Men det gjorde inte så mycket jag kunde somna ändå.
Kan väl sammanfatta kvällen som en rolig lite ''fest'' men mina bästa tjejor <3
hoppas ni hade det roligt!





Slapp cykla

Om en timme ungefär kommer dom bästa tjejorna då ska vi äta god mat och prata . :)
Ute i Fetås bjöds det på goo mat, var bara där i typ en timme. Skulle cykla hem sen för efter maten var ju inte mina föräldrar körbara. Men som tur slapp jag att cykla det hade tagit en halv timme iförsig bara nerförsbackar men ändå, åkte med Sebbe istället :) Kom hem och bänkade mig framför compuuutern och nu har jag dukat och fixat lite!
Imon kommer bilder från idag ;)

Love/R

Midsommar

Glad Midsommar på er allihopa!
Nu ska jag snart åka ut på landet och äta lite god midsommarmat. Efter det drar jag hem för att förbereda lite för ikväll då julia och johanna kommer. Lite tråkigt att vi inte är fler men dom bästa är ju ändå här :)
Nu ska jag återgå till arbete! ses ;)
Ta't lungt allihopa ;) så blir det mkt roligare imon.

friends

Livet är inte alltid lätt.
Allt kan inte bli som det var förr och allt kommer förändras.
Men jag vet att du är stark och jag är lika så.
Så tillsammans klarar vi nog det här gumman <3
Jag ska hjälpa dej så mycket som jag kan.
Du vet att jag alltid kommer finnas för dej speciellt i dessa lägen <3
prata bara med mej så kommer allt lösa sig <3


I now you strong

J








Tack !

Sista dagen i stallet idag för veckan. Och en bra sådan! Startade dagen med att hjälpa småttingarna på dreas läger sedna var det min tur att göra Revvan fin inför våran lilla dressyr tävling som vi hade idag. Jag ör nöjd över hur det gick och jag fick faktiskt mest poäng av alla (vi var 3 pers) xD så jag har bestämt mig för att starta lite på klubb i höst :)
efter ridningen blev det ridningen på Svarten. Det gick iaf bättre än igår... :P efter att jag ridit honom kom jag på att det var U-sek möte. Så då fick jag ju stanna kvar och va med på det som tur var höll johanna mej sällskap under denna tid. U-sek mötet var väldigt oseriöst för vi var bara 4 pers där. men det var väldigt flummigt oxså ;) Ska passa på att tac´ka Elin Nordek för den stora godispåsen jag fick av dej idag för att jag tagit hand om svarten. :) taack
och till Ann och Camilla för att dom har varit mina ridlärare för veckan och jag har lärt mig massor :) och för att dom varit så gulliga mot mej :)

Ha en trevlig midsommar, min firas hemma med bästa vännerna <3

sommarhagarna

Hatar sommarhagar! så kan man ju bärja detta inlägget.
Åkte ju ut till Fetås då för att rida BB. men det blev inget med det för jag såg han inte ens i hagen och den var typ flera mil lång ! :O hörde dom bara när dom sprang ifrån mig och så såg jag deras huvuden typ 500 m framför mig! det var inte roligt speciellt inte när man har gräs upp till låret så att man när som helst kan bli biten av nåt eller av nån ! så vi åkte hem igen och nu sitter jag och myser framför datorn sen kan det bli en film eller en bok  :)

Stallet igen...

Började min dag i stallet vid halv 10 idag hjälpte små tjejorna men deras hästar och sedan höll jag i lektionen för dom som inte kunde så mkt. Det är ganska tjatigt att ha sånna lektioner för den ena kan inte rida lätt och den andra har långa tyglar medans den andra inte får fram hästen i trav! jo, det blir en hel del springande där inne kan jagh lova! efter alla dessa insidenter tog jag in Svarten från hagen och red på honom. Ingen kommentar om den ridningen tack...
desstu bättre gick det på revvan <3 Just idag ÄLSKAR jag henne medans jag '' HATADE '' henne (nästan) igår. Hon var så snäll och fin idag det är bara mig det behöver fin slipas lite på. Vi red igenom programmet idag och övade lite på det. För imorgon blir det uppridning!
Nu ska jag äta sen ska jag ut till Fetås där den tredje hästen väntar på mig, nämligen Bebban ;) ska rida ut medans mamma går bredvid!  det blir nog mysigt i sommarkvällen :)

sommarplåga

stalletstalletstallet det är det ända som far runt i mitt huvdu just nu! men visst är det härligt ändå när man går bredvid en häst och leder dom små barnen runt gula villan och solen steker än i nacken och när ma nska hämta hästarna och dom står och betar i det häga gräset. Eller när man ska rida och man rider på en häst som heter Revalia och just idag går det fantatiskt bra på ute banan. :) då blir man lycklig i hela kroppen, det är något som varenda häst tjej/kille vill uppleva.
Då känner man att sommaren är på gång. <3

utråkad och trött

Japp, här slutar alla mina dagar! men nu har även denna dagen gått. Och jag har varit i mitt andra hem hela dagen sedan 09-30-17.00. Var först med och hjälpte Ann på det första ridlägret sedan red jag på mitt ridläger det gick väl sådär , men bättre än igår iaf :P Så man kan väl säga att jag har mitt lilla sommarjobb ändå, jag får iaf rabatt på mitt ridläger men inga pengar i handen. Blir att vara där hela veckan sen är det midsommar och då blir det rajtan tajtan här hemma med tjejorna ;) nästa vecka kan man ju alltid hoppas på bra väder så man kan dra till hätte eller till stugan med nån, det vore gött ;) känns lite sådär att sätta sin själ i ett stall en sånhär vacker dag som det varit idag. men sånt är livet! Sommaren är ju lång ! ;D
Vid sju ska kolla på fotboll sen blir det att ta en sväng upp till ida och kolla om mitt sim kort passar i idas gamla mobil kanske ska köpa den ;)

avkoppling

Sitter och lyssnar på håkans bra låtar och lyssnar på hans underbara texter!
Har nyss varit ute på en kort men samtidigt lång promenad med johanna nu. Vi gick halva strandpromenaden och tog massa kort men tänker inte lägga ut alla det kommer ta hundra år och kommer täcka hundra sidor.
Tog inga bilder i badet men det var väldigt avkopplande och skönt iaf! vi la varsin ansiktsmask oxså ;)
Nu har jag slängt mina hästborstar på tal om annat xD för dom hade möglat..hmpf...
Aja, nu ska jag ställa klockan och sedan ska jag läsa och sedan sova zzZzZzzzZ!
goodnight...




allt

Hejsan allesammans!
Nu är jag här igen och det hat hänt mkt på bara 2 dagar. Igrå var jag på strömsholm på galopp tävlingar med Julle, Pappa och en granne .Det var väldigt trevligt och roligt men vi hade inte tur med vädret , för regnet bara öste ner hela dagen! men vi hade det roligt ändå som vanligt :) Kom hem ganska sent på kvällne så det blev sängne ganska så direkt men innan jag somnade läste jag ut en superbra bok!
Idag har jag varit  på ridläger i stallet, det var roligt att fixa till hästarna så dom blev som riktiga dressyr hästar och att rida. Ibörjan gick det förjävligt att rida men sen gick det bättre :P efter allt cyklade jag hem och satte mig här och nu ska jag snart slappa med johanna i badet vi ska hade det så roligt och  mysigt så:) <3

strömsholm a-ponny lopp

strömsholm

revalia
foto: elina kajander

student bilder



Studenten!

Jaha! nu var studenten avklarad oxså! Gick upp tidigt idag för att vid halv 12 åka ner till holaveden då Studenterna skulle springa ut vid 12! Lisa var jätte fin och jag ska ge med mej att säga att jag grät faktiskt två ggr ! :O haha Efter allt stå hej åkte vi upp till Örsbäcken där vi hade kalas för Martin kusin och syster Lisa. Hon fick många fina presenter bla. en dator och en cykel! nu är jag hemma och får vara på övervåningen hela kvällen med släkten för att Lisa har hela ES klassen här! nehe nu ska jag umgås med min kusin ;)
vi ses, imon drar jag till strömmis med den bäästa ;)

Foton


skolavslutning 09

Klänning från Once for Girls

Tjejorna

Hallin på kvällen

sötan hos frida

ida Nillson Gullan / Ronja Fältskog Revalia / foto: elina Kajander

<3
Foto: Elina Kajander

mys

Första dagen på sommarlovet och det inleds med regn regn och regn. Fast jag har vart inne mest idag. Ridit på Revvan och fikat på en bränd paj som Ann hade gjort :) men den var god ändå.. När jag kom hem tog jag en varm dusch eftar att cyklat hem från stallet i regnet. Sen åt jag lite och nu har jag fixat det sista för min del inför imon då syster yster tar studenten ! lyckos henne. fast jag har oxå ganska mycket tur nu! Nu sitter jag här och väntar tills kl ska bli halv 6 då JulleBulle kommer och hämtar mig, så ska vi åka och hyra film och sedan åka till johanna och kolla på den tillsammans med Simon och Isack me :) <3 det blir mysigt.
Jag ber så mycket om ursäkt för att jag skrev Magnus Salomonsson i förra inlägget han heter ju såklart Samuelsson, tack johanna för den upplysningen :P

Nu tänkte jag lägga ut lite bilder från fotograferingen förra helgen och bilder från igår, på skolavslutnigen och på den trevliga kvällen hos Frida :)

ha det ;)

välkomen sommar

Äntligen kan man säga att det är sommarlov på riktigt! idag sjöngs sommaren in i parkhällen med alla 6.7.8 or.
det tog inte så lång tid så efter det tog vi lite kort som kommer ut inom kort. :P sedan gick jag och mina bästa vänner upp till gottet och fikade lite där, Sen spatserad vi runt på stan i nån timme och det slutade med att jag, johanna, min mamma, hennes mams and paps åt på Golden Thai. Det var mysigt :) p.s vi såg Magnus Salomonson. det ni ;) han ifrån let's dance. Efter all denna goda mat lämnade mamma mej hemme och sedan cyklade jag till stallet. Red BB det gick sådär... nu ska jag fixa mej för ikväll blir det fest med tjejerna i klassen hos frida :) <3 det blir nice.



SOMMARLOV

Lycka

Just nu känner jag ett lyckorus genom min kropp! det gick hur bra som helst på ridningen fast jag hade inte Revvan sen utan den lilla ung hästen Wasabii eller liten och liten hon är ju stor häst. Men iaf så gick det super iaf i slutet.
Sen är jag lycklig för att de är  skolavslutning imon och i sommar väntar bad, vänner!
Min vänner är fantastiska och min pojkvän lika så <3 så denna sommaren kommer bli perfekt.
På söndag är det stömsholm med bästa julia och studenten för Lisa på Lördag :P
Hela nästa vecka blir det ridläger oxå på lilla Revvan <3
Å så lycklig jag är nu <3


*

Go for it girl!

I trust on you ;)

Sista dagen

Klassensdag idag.
Började att bada i badhuset med klassen kl. halv 10 typ, det var roligt och mysigt. sen for vi vidare till vårat klassrum för att äta och för att kolla på film. Efter det slutade vi och man kan inte säga annat än att det var en ganska lycka dag.
Cyklade upp till stan i regnet och sen hem. Nu har jag provat mina systrars balklänningar bilder finns på billdagboken.se. Idag händer det inte så mycket tills ikväll då det är avslutning på ridningen. då ska vi rida dressyr men vi får välja hästar <3 självklart tar jag revvan. :P Nu ska jag sätda lite tänkte ja mej sen blir det Top Modell och en ansiktsmask.
imon är det sommarlov ! *

egoboost

På tisdags kvällen hade jag lite ego behandlingar.
Måste ju vara fin inför skolavslutnigen tror jag måste bättra på allt lite mer men ett litet steg på vägen iaf.
Det här uppfyllden min tisdagskväll tillsammans med My new Bff.

Johnny Depp

Grattis till världens snyggaste skådelspelare! som fyller 46 år idag!
det kan man inte tro om den hetingen ;)
Grattis Grattis Deppan!
:)






ledigt!

WHOW! nu kan man nästa säga att det är sommarlov, för nu är det bara en dag kvar och den dagen är det klassensdag och då ska vi bada i badhuset och äta gott :) och på torsdag är det skolavslutning probelmet där är bara vad vi ska hitta på på kvällen. men det löser sig alltid! annars är jag fri från alla problem! ;) eller aa nästan..
dagen idag har varit slapp och jag känner förövrigt väldigt fet.. ätit pizza. fre,lör,sön,tis :O idag på franskan gjorde vi nämligen pizza. och nyss åt jag en gos kladdtårta som mormor kom hit me och innan det åt jag god grillat mat som pappa gjort till mamma för det var hennes examensdag. så han har kunskaper i mat me ! det kunde man inte tro!
Orkade inte dra mej ner till studenfriandet idag på junkis gräsplan men dom för sköta sig själva idag, höhö !
istället blir det en slapp kväll med MY new BFF och datorn, det gillar jag :)

tiden går fort när man har roligt

Kan bara inte fatta att det snart är sommarlov! Det är helt underbart! :) som jag längtat och vips är det här!
Och om några månader börjar alvaret! nämligen betyg i årskurs 8..
Jag skulle verkligen vilja vara student nu som slutar skolan för evigt.... nu iaf. man kanske börjar studera sen! men inte matte iaf. men det kan inte vara helt enkelt att gå ut gymnasiet nu för då har man hela sin framtid framför sig! Jobb, hus, lägenhet, barn, räkningar, man, djur , bil m.m.m. ja! det är massa man ska tänka på! så man kanske ska vara nöjd ändå att man är ganska liten.... för jag har ju oxså en framtid framför mig! nämligen SOMMARLOV!! :)


valencia 2008

De sista dagarna

Förlåt för dålig uppdatering!
morgon dagen gick bra med fotograferingi stallet. Efter mycekt om och men var det Idas och min tur med våra hästar. Ravven ville inte stå still  först men det gick sen :) tack elin för jobbet med bilderna!
Efter stallet blev det att promenera med Ida till Ica för att köpa lite godis och sedan gå hem till henne och kolla på film. Traskade hem sen och satte mej med svenska provet framför mig.

Idag är det måndag och nu är det bara i skoldag kvar :) guu så jag lääängtar! önskar jag var i min systers sits nu! (student)  fatta vad härligt att sluta hela skolan för livet nu :O och denna vecka är det ju bara massa lekar för dom och fylla såklart! Skolan idag var ganska slapp och efter skolan cyklade jag upp till stan där mamma var och väntade på mig.
Jag shoppade lite eller vi shoppade en hel del saker. typ student presenter och lite annat! till mig vart det:
skor från skoshop
Rosa lite längre t-shirt från JC
Blå mysig tröja från JC
Ikväll blir det flottrace för studenterna som jag ska titta på sen blir det la plugg inför svenska provet imon!

Svensk Skam

Sura miner för sverige idag, inte minst för oss fotbollsfan!
Fy fan! för sveriges landslag i fotboll och detta ska vara landslaget!  herree gud! vi har med en av världens bästa spelare i vårat lag självaste Zlatan! och ändå kan de inte peta in ett ända mål! och detta är inte beroende på Zlatan.. han är mkt sämre i sverige än i italien men det beror på att hans lagkamrater i sverige är sämst och han tycker inte det är kul att spela i sverige!
Såg ni kimpas straff! vi ska inte ens prata om den vilken match!
Herregud! nu är det slut skrivet och vi får helt enkelt ta igen det nästa år kanske ?
ett + för henke larsson och viktor elm iaf.
nu ska jag sova.

trött och mätt

Karnevalen gick helt ok idag, vädret var perfekt att dansa i inte för varmt eller för kallt! tack alla min dansvänner :)
Efter allt detta dansande blev det fika med mamma,mormor, morfar och lilla casper. Efter det åkte vi ut till stugan men där var vi inte länge för jag tröttnade på att va där så då åkte vi in till stan och åt pizza :) så nu är jag proppmätt på Pizza oich kladdkaka i muffinsform. Snart är det fotboll och då blir det att hålla ögonen öppna för att se om man ser farsan som är på plats! men tror inte det, det är ju fler som är där än han ;) Imon blir det fotografering i stallet om vädret h¨ller men det får vi hoppas. :) NU ska jag kolla på fotboll med mammsen.

I just wanna be with you

Skådisar


Zac Efron


Robert Pattinson


Taylor Lautner

MTV Music Awards

Godmorgon världen! Vaknade vid typ 9 idag fast låg kvar och drog mig lite. Men sen kom pappa upp och sa att det var frulle. Så då drog jag mej upp och sen ner till frukostbordet där det väntade goda färska frallor. Nu har jag gått från den ena skärmen till den andra. Och nyss kollade jag på MTV Music Awards. Det höll på i någon timme och det var som guldbagge galan fast på engelska och mycket bättre! det som gjorde mig lite ledsen var att Twillight vann typ alla priser!
- bästa kyss
- Bästa manliga huvudroll
- bästa film
m.m.m.m.
Det hade ju inte vart fel om någon annan kunnat få chansen att vinna också?
själv har jag inte sett filmen men alla andra verkar ju ha gjort det så jag får la kolla på den snart jag me.
Den verkar ju helt OK! fast jag tycker Inte Robert Pattinson är ett dugg snygg som alla andra tycker! ne då var ju den dära Taylor snyggare fast snyggast är ju Zac Efron! som också vann ett pris :)
Nu ska jag duscha sen städa hos kaninerna och sen blir det lunch hos mormor där även casper är :)
Och sist men INTE minst dans på stan ;)

Hoppas på fint väder... min önskning kommer nog inte gå in men man kan alltid hoppas! ;)

Hästarna


Bellman Boy

Bellman Boy

Bebban

Revalia <3

23:40

Klockan står på ganska mycket nu tycker jag men jag chattar på för fullt med mina vänner så tidenrullarpå, men klnner mig ändå lite trött. Friluftsdag igår då! red på Bellman Boy i stallet det gick sådär, johanna tog fiina bilder på mig och hästen så dom kommer sen. Slutade vid 12.00 men kom inte hem förrens 13.00. Då var halva dagen kvar och den gick åt kan jag säga åt: PLUGG! men det behövdes för idag gjorde vi vårat sista matte prov för terminen det var skönt och det gick la ganska bra. Slapp dag resten av skoltiden åt pizza hemma hos johanna på våran långa luchrast (1h 40 min) pga inställd eng.
Kollade på film på franskan osv...
efter skolan var det stallet som gällde. först var det hästkul och i och med att det var sista gången så fick jag hålla lektionen! det gick bra :) och så fick jag massa kramar av alla söta barn. Efter hästkulen var det dags att rida för mig och jag fick älsklingshästen Revalia <3 Det gick ganska bra, hon är superduktig för att vara så ung :P
Kollade på film med pappa efter stallet- vi hade iaf tur med vädret igen blev det. den var la sådär!
Nu ska jag snart sööva för imon ska jag dansa på stan före alla fulla gymnasieelver!
Det ska bli roligt, men svettigt...


godnatt<3

GameOver

Du kan bara drömma om att få komma in i mitt liv igen. Efter allt du gjort,sagt,hört så är alla portar stängda. Jag tänker inte ta mer skit från dej nu. det är slut! du kan lägga ner din tid på nån annan för jag tänker inte slösa min tid på dej mer. Du har fått dina chanser och verken jag eller mina vänner vill inte spela ditt spel längre!

It's OVER

kärlek

Du är fin som du är
När du står med mig här
Gör dig inte en massa extra besvär
Utan var den du är och så ska du få se
Du är värd allt som livet kan ge

Varje liten sak som du gör
Varje litet ord som jag hör
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få
<3

Amerikansk dag

Dagarna rullar på och jag hinner knappt med datorn!
Nu har det precis varit möte i stallet och innan det red jag lektion på Paula :)
Skolan idag har varit rätt slapp kollat in 2 filmer. Fört på engelskan spider man den var bra, men vi såg inte hela. Sen på NON så blev det inte att gå hem till Tommy för hans fru var sjuk, så vi kollade på American Pie istället i klassrummet.
På tal om amerikaner hade vi baseboll i dag med amerikanerna. Älskar amerikaner verkligen, dom är så jävla trevliga! och roliga :) så glad att dom pratade med mej xD och ännu gladare kommer jag bli för att i sommar kommer Anders Och Jeff hit från USA (släktingar) och då blir det att prata engelska, iaf med jeff! :) det ser jag fram emot.
Efter skolan skulle vi öva med dansen inför Lördag i kulturskolan. Det gick bar men jag kommer fan dö på lördag av svettighet och andnöd!! men den dagen har ju inte kommit än så det behöver vi ju inte oroa oss över  nu ;)
Åter till morgondagen då det blir stallet på förmiddan och PLUGG på eftermiddan. Har ju som sagt friluftsdag då. hoppas jag får revvan<3 men om det inte går ihop sig med hästar så får ja la ta min lilla bebban ;) <3


Dans och kladdkaka

Blev igen egengjord kladdis idag. men istället fick jag det på dansen istället då blev jag glad :) I och med att det var Karins sista gång hade hon gjort det till oss. TackTack <3 Glöm inte kolla in 3:ornas karneval på Lördag! då jag/vi är med och dansar ;)
Tittade på vädret nyss dom  säger att det kan bli en mellandag imon med fint väder! så antigen blir det till Hätte imon på Matten/NO eller hem till Tommy, XD glad bara det blir nåt. Men på torsdag skulle det tydligen bli skiit väder så jag och mina BFFare bytte till ridning på friluftsdagen för då är man iaf inomhus, smart tänkt ;)

förövrigt är ridlägret bokat nu så nu börjar det kännas som sommar påriktigt<3 bara detta fina väder som visade sig igår som saknas.

nu ska jag sova. zuzza så gott <3

BFF

Har suttit och glott på Paris Hiltons nya TV serie My new BFF! tycker att själva prgrammet var en dum ide för att folk ska inte behöva förändra sig så mycket för att bli vän med någon. Med andra ord Man ska kunna vara sig själv. Men jag tyckte ändå att det var helt OK att kolla på ! hon hade roliga utmaningar och det är ett sånt program som man bara inte kan sluta att titta på. Man måste ju se vem som vinner lixsom! ;)
så Paris får +++ idag! ;)

FaceBook

Nu har även jag skaffat Facebook sådär några år efter. Ser inte nån större mening med det men alla andra har ju det så det får la gå ! Så just nu har jag bara 16 vänner men jag kanske kan få fler?
Ronja Fältskog

VäderLek

Snacka om vädelek! dom där uppe bara leker med oss. Nu har man ju ställt sig in på att det ska bli fiint väder hela veckan åtminstonde. Men inte det inte! Det vara ju bara på morgonen som det var fint väder. sen kom kylan och vinden.
fyy! Men jag har mest hållt mig inomhus idag iaf. Slutade vid 13.50 idag för att HK var inställt för vi har inarbetat tid :) så jag cyklade hem i regnet utan jacka det var inte så kul. Snart ska jag nog baka en kladkaka tror jag för det är gott. Men jag måste börja banta nu me så vi får se hur det blir med den kladdkakakan! men det är la inte så onyttigt ändå eller?
Förresten var jag hos Tandläkaren idag det var fan läskigt denna gången för jag hade en som jag inte haft innan. Hon ba- onej, nu blev det fel igen.- eh, nu vet jag inte vad jag gör, det är ju inte rätt men nåt måste jag ju göra.
det känndes ju jävligt tryggt! :O ne jag vill ha Barbro eller BrittMarie ;) Ikväll blir det dans, sista gången innnan karnevalen. så nu måste jag sätta dansen ;) sista gången med karin oxå :/
Nu ska jag plugga lite matte och svenska, fast först kladdis :D

Bilder


kläder som inhandlades igår i sthlm.

lektionen hölls ute idag i gräset ;)

BronzerBrudarna

I solens sken

Märta

kusin märta

<3

stekkh

Sommar och sol fy fasen vad härligt *
Nåt som är mindre härligt är allt pugg nu innan skolan slutar! men man får stå ut den sista veckan nu..
Dagen idag har varit perfekt! massa sol men huden förändras inte ändå. Men man får ta vara på dom här dagarna så kanske det blir lite ändring förhoppningsvis! Efter skolan stack jag ner till stan med mina brudar och sedan till gapskrattet och jobbade lite mer på brännan. Dit kom även Simon sen. Han var där i typ 5 min sen åkte johanna och jag vidare upp till bredstorp med han för att kolla in hans fotbolls träning! det var myssigt *
Nu ska jag plugga lite :( men som sagt det är ju bara en vecka kvar sen blir det sommar och sol och massa roligt att se fram emot!
Snart ska jag anmäla mig till ridläger medi stallet! camilla tyckte förövrigt att det var perfekt om jag var med på Revalia på dressyrlägret så det ska jag :) <3

Toppen helg+ morgon

Helgen har varit kanon med fint väder, släkt och lite shopping! :) men inget badande. Åkte hem igår fast innan det shoppade vi lite jag inhandlade då- en bikini, ett par leggings, shorts, ett par skor! faktiskt ganska nöjd!
Efter att vi kommit till varma Tranås (skönt med detta väder) åkte pappa och jag upp och kollade på A-lags matchen. Min syster seplade och hon gjorde klart dom snyggaste räddningarna! dom van med 3-0 och hon blev matchens lirare me ;) grattisgrattis! Idag ska jag gå på stan med julia vi ska shoppa te't lite kanske och fika och jobba på brännan! det behövs verkligen ser ut som en ryss! :/så hoppas värdret håller i sig :)
Nu ska jag cykla till skolan!
ha en bra dag!